Waarom Instagram Stories interessant is voor jouw bedrijf

Waar Facebook zich vooral richt op het delen van content met familie en vrienden, is Instagram het nieuwe ‘thuis’ voor merken. Als je doelgroep ook op Instagram zit, is dit kanaal dan ook zeker interessant voor jouw bedrijf.

Alleen al in Nederland zijn er namelijk 5,6 miljoen gebruikers. Het leeuwendeel daarvan bezoekt minstens een keer per dag een bedrijfspagina. Dat aantal wordt alleen maar groter wanneer het om Instagram Stories gaat.

Loyaliteit voor jouw bedrijf
Instagram is een waardevol communicatiekanaal voor jouw bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid er groot is, volgers erg loyaal zijn en het makkelijk is om mensen aan je te binden. Het gebruik van Instagram Stories draagt hier extra aan bij.

Instagram Stories voor ondernemers
Instagram Stories bieden een mooie, eenvoudige manier op je volgers meer te betrekken bij jouw merk. In plaats van alleen je product te tonen of picture perfect-plaatjes te laten zien in de ‘gewone’ tijdlijn, bied je ze hiermee een kijkje achter de schermen. Zo kun je ze meer betrekken bij je verhaal.

Jij bepaalt het verhaal
Het voordeel is dat de beelden die jij in je stories plaatst maar 24 uur blijven staan. Het is dus de ideale plek voor foto’s die je even snel wilde delen met je volgers, maar niet mooi genoeg zijn voor je reguliere tijdlijn. Prettig is ook dat in je Story niet gebonden bent aan een foto of video. In plaats daarvan kun je net zo veel foto’s en video’s plaatsen als jij denkt nodig te hebben voor jouw verhaal.

Belangrijke inzichten krijgen
Bij deze voordelen blijft het niet. Je kunt bijvoorbeeld ook zien hoeveel mensen jouw verhaal hebben bekeken, en of en wanneer ze zijn afgehaakt. Deze gegevens kun je de volgende keer gebruiken wanneer je een nieuwe Story maakt, zodat je verhaal nog beter aansluit bij de interesses en smaak van jouw doelgroep Stories bieden zo de mogelijkheid om dingen uit te proberen, zonder dat het meteen ten koste gaat van het aantal volgers dat je hebt.

Opvallen bij volgers
Plaats je een Story, dan verschijnt er bovendien een rode rand om jouw profielfoto. Dit is bovenin het account van volgers te zien en voor mensen die via een zoekopdracht of de ontdekpagina op jouw account tegenkomen. Een mooie manier om op te vallen dus, en de aandacht te trekken van potentiële nieuwe volgers.

Opvallen tussen concurrenten
Ook kun je je met Stories nog meer onderscheiden van jouw concurrenten. Dit doe je door op de foto’s en video’s die je in je Story plaatst, teksten, gifjes en emoji’s te plaatsen. Zo maak je er iets heel eigens van, dat echt herkenbaar is als jouw verhaal.

Succesvolle Stories of Stories waar je zelf tevreden mee bent, kun je bovendien opslaan als Instagram Story Highlight, die op jouw profielpagina komen te staan.

Aan de slag met Instagram Stories
Overweeg jij ook met Instagram Stories aan de slag te gaan? Nu is het moment! Leer snel en gemakkelijk eigen Stories tijdens de online workshop ‘Instagram Stories voor ondernemers’. (Start 8 mei) In drie keer 1 uur leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Eenvoudig en direct in te zetten!

Programma
Dinsdag 27 mei of dinsdag 9 juni (Lottie Herfkens):’Aan de slag met Instagram Stories’
Woensdag 27 mei of woensdag 10 juni (Marieke Verdijk): ‘Mooie, herkenbare foto’s maken voor Instagram Stories’
Tijd: 11.00 -12.00 uur
Meer informatie en contact: lottie@videoprofs.nl/ 06 21 888 729 (Lottie)
Aanmelden: via het aanmeldformulier op deze pagina.


Aanmeldformulier Instagram Stories
Graag geef ik me op voor de volgende workshop:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Videoprofs.
Facebook
LinkedIn
Instagram
YOUTUBE